НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Наслідки негоди: у Чернігові випала тижнева норма опадів

Featured Video Play Icon

Від злив та поривів вітру без електропостачання залишилося 68 населених пунктів: 66 – у Чернігівському районі та по одному у Ніжинському та Корюківському. У Чернігові по вулиці Гетьмана Полуботка, біля будинку 124 вітер повалив дерево, яке зачепило електродроти. Місцеві мешканці кажуть, після аварії світло вимкнули приблизно на 4 години. У цей день на Чернігівщині рятувальники тричі виїздили на ліквідацію наслідків негоди. Повалена береза – один з таких викликів.

Через велику кількість опадів в деяких районах міста сталися підтоплення. Як повідомляє пресслужба АТП-2528, одразу після припинення дощу вода зійшла за 10 -15 хвилин в усіх критичних точках, а саме: біля зупинки «Електрон», на вулиці Рокосовського, на Малому проспекті та на вулиці Захисників України. Працівники дільниці очисних споруд і зливової дощової каналізації перевстановили решітку зливового колодязя біля зупинки «Електрон», яку підняло під час зливи.

Синоптики пояснили, що негода сталася внаслідок атмосферного фронту, який проходив через територію області. При цьому максимальна кількість опадів сягала 19 мм, а швидкість вітру, який рухався із заходу на схід, становила 15 метрів за секунду. За даними АТ “Чернігівобленерго” станом на 30 липня на Чернігівщині було відключено 21 лінію електропередач, а також 353 транформаторних станції. Багато населених пунктів залишаються без світла.

Для проведення відновлювальних робіт залучено 48 аварійних бригад АТ “Чернігівобленерго” у складі 126 представників та 52 одиниць техніки.