Факт-новини: оперативні сюжети

Рукопашники Чернігова здобули понад два десятки нагород

Featured Video Play Icon

21 медаль різного ґатунку вибороли чернігівські спортсмени на Чемпіонаті України з рукопашного бою серед юнаків та дівчат. Турнір проходив у столиці, зібрав понад 600 учасників з 18 областей країни.

Змагалися спортсмени на 5-ти татамі у трьох напрямках – розділ демонстрації техніки, легкий та дозований контакт, в якому дозволені і удари, і кидки, і больові прийоми.

Чернігів представляли близько 50 спортсменів, які вибороли 6 перших, 7 других і 8 третіх місць.

12 – річна Олеся Демченко у лавах рукопашників тільки 3 роки, а вже завоювала трофей всеукраїнського рівня. Дівчина гордо тримає у руках свою першу золоту нагороду і ще до кінця не усвідомлює, що отримала звання найсильнішої. Змагалася дівчина у ваговій категорії 40 кілограмів.

У спортивному протистоянні золото здобув і 15- річний Владислав Яровенко, що змагався у категорії 65 кілограмів. На відміну від Олесі, це вже не перша нагорода в доробку спортсмена і участь у турнірах всеукраїнського масштабу.

Рукопашним боєм хлопець займається близько 5- ти років, завжди бере участь у змаганнях і привозить медалі. У нинішньому чемпіонаті у власних силах не сумнівався, адже ретельно готувався ще з часів карантину.

Не лише першість, а й безцінний досвід отримав від участі у поєдинках і чернігівець Дмитро Іллєнко, який боровся у категорії 45 кілограмів і посів одразу 2 місця.

Результатами своїх вихованців тренери задоволені. Кажуть, відчувають, неймовірну радість та гордість за спортсменів. І хоча рік був дуже складним для спорту, карантинні обмеження не дозволяли в повному обсязі реалізувати всі плани,у них це вийшло.

На канікули рукопашники йти не збираються, будуть ретельно готуватися до наступних змагань, що розпочнуться вже з вересня цього року. У планах заявити про себе за межами країни, для того прикладатимуть максимум зусиль.