Факт-новини: оперативні сюжети

Послаблення карантинних обмежень. Хто зітхнув з полегшенням?

Featured Video Play Icon

Бар-менеджер одного з нічних клубів міста Олексій Демидов показує приміщення порожнього закладу, де працює. За кілька годин тут будуть відвідувачі, проте у незначній кількості адже у зв’язку з карантинними обмеженнями, любителів потанцювати пускають сюди небагато та і працюють всього на всього до 23.00, замість звичних 5-6 годин ранку.Такий графік роботи для нього і його колег дуже відображається на заробітній платі.

Жаліється на маленькі заробітки і офіціянтка Катя, яка також працює у цілодобовому ресторані. На щастя Олексій, Катя, а також інші працівники нічних клубів та цілодобових закладів харчування можуть зітхнути з полегшенням, адже з 11 червня уряд пом’якшив карантинні обмеження і дозволив працювати закладам цілодобово, відстань між столиками дозволили зменшити з 2-ох до 1.5 метрів.

Відповідну постанову № 583 від 2 червня 2021 року Кабмін опублікував на офіційному інтернет-порталі.Крім клубів і закладів громадського харчування, торкнулися зміни і інших сфер. Нові правила також стосуватимуться в’їзду на територію держави.

Тепер можна пред’являти не лише ПЛР-тест на коронавірус, а й експрес-тести на антиген або документ про вакцинацію. Щоправда, експрес-тести повинні бути зроблені не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону