НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Про війну з перших уст

Featured Video Play Icon

Національно-патріотичний квест під назвою “Доброволець FEST” вчетверте провели у Чернігові. До обласного молодіжного центру завітали 35 юнаків та дівчат – менше ніж у минулі роки, але карантин є карантин. Присвячений цей захід подіям 2014-го року, коли на добровольчі військові формування лягло завдання захищати Україну від гібридної агресії Росії.

До проведення квесту запросили чернігівських ветеранів-добровольців. Наприклад, Володимиру Мироненку, колишньому бійцеві батальйону “Чернігів”, доручили випробувати фізичну витривалість учасників.

Подібні пізнавально-патріотичні заходи Володимир зі своїми побратимами намагаються не пропускати, аби дати молоді можливість здобувати знання з перших уст.

Для успішного проходження локацій здебільшого було достатньо правильно виконувати вправи із поводження зі зброєю, базової медичної допомоги тощо. Але були і завдання, в яких не обійтися без власних знань.

На “Доброволець FEST” організатори запрошують старшокласників та учнів професійно-технічних закладів. На їхню думку, це оптимальний вік для виховання патріотичних поглядів.