НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Емоційна нарада у мера: проводи на пенсію, про вакцинацію

Featured Video Play Icon

Врученням Почесної відзнаки за роботу генеральному директору КП « ТРА « Новий Чернігів»  Ользі Капустян  розпочав щотижневу нараду  Чернігівський міський голова  у вівторок, 16 березня.

Владислав Атрошенко подякував Ользі Іванівні Капустян за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток інформаційної сфери Чернігівського міського телебачення впродовж  більш ніж 25 років на цій посаді  та побажав  успіху в інших її справах, до яких вона планує долучитися у зв`язку з виходом на пенсію. У свою чергу вона теж  подякувала за плідну співпрацю.

Після такого емоційного початку  робоча нарада розпочалася з аналізу ситуації з захворюванням на коронавірус в Україні та нашому регіоні. Як повідомила заступниця начальника управління охорони здоров`я ЧМР Ольга Малець Чернігівська область наразі знаходиться у “помаранчевій” зоні.

У  міських лікарнях наразі активно проходить вакцинація від COVID-19. У першу чергу щеплять медиків, які працюють з пацієнтами ковідних відділень.

  • За 2 дні в нас вакцинувалося 176 медичних працівників саме міських закладів охорони здоров’я. Сьогодні вакцинується друга міська лікарня – порядку 100 осіб. Дотримуємося по завантаженню повної вакцинальної сесії на мобільну бригаду. Ми не хочемо нав’язувати позицію вакцинації, але намагаємося роз’яснити людям те, що треба зважувати ризики від вакцинації і від захворювання. Вакцина не гарантує людині повністю того, що вона не захворіє. Але гарантує, що вона не буде хворіти в тяжкій формі і захищає від летального випадку, – підсумувала  заступниця начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Ольга Малець.

Міський  голова, який потрапляє до категорії публічних діячів і теж  може долучитися до вакцинації, бо люди , які мають певні сумніви слідкують за тим, чи будуть проводити щеплення перші особи як України, так і регіону,  ще  не визначився щодо вакцинації.

  • Вагаюсь. Почекати чи вакцинуватися? Вибір буде в сторону вакцинуватися. Не хочеться захворіти вдруге.  Кожен сам повинен визначитися . Нічого страшного не відбувається. Кожна людина сама повинна зробити свій вибір. Є пропозиція вакцинуватися, варто скористатися, –  повідомив  Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Заступниця начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Ольга Малець  каже, що  теж за першої можливості  планує робити щеплення .