НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Головне вчасна діагностика

Новий Чернігів

Динаміка зростання кількості  хворих на  COVID- 19  у Чернігові поступово спадає. Про це свідчать дані наведеної статистики , але розслаблятися ще зарано, – повідомив  на оперативній нараді  у міській раді  генеральний директор КНП « ЧМЛ №2» Владислав Кухар.

– На сьогоднішній день загалом кількість хворих і перехворівших складає  1940. Одужало – 743, 1171- хворіє. В стаціонарі – 146, амбулаторно лікується  1025осіб, Якщо порівнювати з прийдешнім тижнем, ситуація трохи краща. Сподіваємося, що Чернігів досягає плато і захворюваність зростати найближчим часом не буде. Лікарні забезпечені і засобами індивідуального захисту і витратними матеріалами, – підсумував екс-очільник профільного управління  Чернігівської міської ради.

На сьогодні 75-80 % ліжок  для пацієнтів з коронавірусом у двох  міських лікарнях заповнені. НСЗУ погодила питання щодо відкриття  відділення третьої хвилі на базі ЧМЛ №1, –  повідомив Владислав Кухар. Це  дасть додатково ще 90 ліжко – місць.

Наразі 70 % ліжко – місць у Чернігівських відділеннях забезпечені киснем, – проінформував  Владислав  Кухар. Міський голова наполягає на тому, щоб  питання  додаткової магістральної подачі кисню вирішувалося терміново. У планах відкрити ще 30 точок та збільшити кількість кисневих концентраторів. При цьому  варто змінити підходи у лікуванні, аби не втрачати час, – упевнений з власного досвіду Владислав Атрошенко.

  •  Втрачена доба на початку це втрачені 2 доби лікування. Я б зосередив зусилля на мінімізації часу на прийняття рішення. Корінь проблеми , щоб ми не запускали хворобу, а далі  шурували антибіотики. Наскільки оперативно ми розпочнемо лікування, залежить від швидкості поставленого діагнозу. Можливо технологічно ми зможемо купити це обладнання, щоб  робити людям ПРЛ тестування не залежно від області. Такі пріоритети у лікуванні хворих на коронавірус у Чернігові  мають запроваджувати у міських лікарнях ,- підсумував   Владислав Атрошенко.