Факт-новини: оперативні сюжети

43 історії. Чернігівські фотохудожники презентували свої роботи містянам

Featured Video Play Icon

43 світлини – кожна з них історія. Звітну фотовиставку презентував Чернігівський осередок Національної спілки фотохудожників України. На ній представлені роботи членів спілки, створені протягом року. Серед них і 4 роботи Романа Закревського.

“Там є фотографія натюрморт, цей букет дуже довго стояв, а потім вийшло сонце і освітило його і я поставив туди на фоні іншу фотографію і думав, що я голландський художник.”, – ділиться історією створення світлини Роман.

15 митців презентували роботи на цій виставці. Віктор Кошмал ветеран спілки. Цього року в експозицію увійшло чотири його роботи. Серед них і знімок під назвою «На марші».

“Цей знімок цікавий тим, що це ми поїхали у Гончарівськ на полігон. Як раз саме було відпрацювання бойових дій. Оце бійці міняли позицію, я вискочив, упав на дорогу…”, – розповідає Віктор Кошмал.

За 2021 рік 5 фотохудожників поповнили лави спілки. Серед новачків Андрій Майковський. Його робота, представлена на виставці, називається «Осінній політ космеї».

“Ця робота цінна, для мене. Це частинка душі. Хоча візуально це просто фотоетюд, класичний фотоетюд – гра світла. Але там є такий маленький момент – повз саме світло, яке на основній космеї, там потрапила у кадр друга космея, яка як нло, вона в повітрі. У неї немає стебла, вона просто літає.”, – розповідає про свою роботу Андрій Майковський.

Цьогорічна фотовиставка присвячена пам’яті Вадима Докторова. Торік життя фотомитця раптово обірвалося.

“Це був унікальний автор з досить оригінальним баченням світу. Його роботи завжди дивували, вражали. Він багато працював в фешн-фотографії.”, – розповідає секретар чернігівського осередку спілки Андрій Олексієнко.

“Останній проект, який він дуже поспішав зняти перед своєю смертю називався «Know for ages», тобто «Знайомство крізь віки», який був присвячений нашим з ним стосункам.”, – розповіла дружина Вадима Докторова Валерія.

Дві фотографії з цієї серії представлені у експозиції.

Натюрморти, пейзажі, портрети та репортажі. Малювання світлом, так фотографи говорять про свою творчість. Якщо уважно придивитись, то можна побачити, що в кожну роботу майстри вклали не тільки душу, а і власне бачення світу.

Експозиція розміщена у читацькому залі обласної бібліотеки імені Короленка. Діятиме вона до 21 березня.