Новини

ОСББ Чернігова можуть відновити пошкоджене житло за кошти ЄС: як отримати грант?

ОСББ Чернігова та області можуть взяти участь у державній програмі #ВідновиДІМ . Це нова грантова програма для відновлення пошкодженого житла за фінансування ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Фонду енергоефективності.

Читайте також: Ворог з мінометів обстріляв Сеньківку, що на Чернігівщині

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), чиї будинки пошкоджені через російську агресію, можуть отримати грант до 6 млн грн на відновлення житла через державну установу «Фонд енергоефективності».

Грант надаватиметься безповоротно і без залучення співфінансування від ОСББ. Кошти на запуск програми «ВідновиДім» виділив Європейський Союз, наразі це 25 млн євро.

«ВідновиДім» наразі є пілотною програмою. Її учасниками можуть стати ОСББ, які розташовані на території Житомирської, Київської, Сумської та Чернігівської областей.

Програма відшкодовує заміну або ремонт пошкоджених віконних або/та балконних дверей, вітражів тощо, зовнішніх і внутрішніх тамбурних дверей, ремонт пошкоджень фасадів будівлі, ремонт пошкоджень конструкцій даху, покриття будівлі. А ще ремонт пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж (опалення, водопостачання, каналізації, газопостачання, електричних мереж).

Виплати здійснюватимуться у два етапи: спочатку 70% від суми проекту на закупівлю матеріалів, арешту 30% – по завершенню робіт.

Вся необхідна інформація щодо участі у Програмі «ВідновиДІМ» – на сайті за посиланням https://cutt.ly/h1Vk2iU