ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Випуск в Пенітенціарній академії: скільки магістрів отримали дипломи?

Featured Video Play Icon

До зали Пенітенціарної академії України вносять синьо-жовтий стяг. Сьогодні для викладачів, курсантів та студентів навчального закладу важливий день. 193 випускники-магістри отримають свої дипломи, 6 із них – з відзнакою. Чекає вручення документу і Антон Сікун. Уперше він переступив поріг “альма-матер” 12 років тому.

Зараз я закінчив спеціальність “Психологія”, але академія є для мене рідною, тому що в мене був шанс пройти шлях курсанта. Я перший випуск магістра “Права” цієї академії, також здобував третій середній рівень вищої освіти, тобто ступінь доктора філософії, і зараз вже здобув магістра психології, – розповів випускник-магістр Пенітенціарної академії України Антон Сікун.

Нині чоловік працює у цьому ж навчальному закладі викладачем правових наук. Розповідає: передає знання курсантам та студентам пліч-о-пліч з кваліфікованим викладацько-професорським складом. Освіта магістра психології для нього – це можливість допомагати людям впоратися зі стресом, спираючись на високий рівень знань та здібностей.

Остаточним моїм рішенням, звичайно, стали події після 24 лютого 2022 року, тому що зараз ми всі схильні до психологічних страждань, проблем і таким чином я хотів отримати знання і навички, які б допомогли мені боротися зі стресом, з цією ситуацією і допомагати моїм рідним та близьким, – зазначив Антон Сікун

Яскраві очі, усмішка та диплом у руках, а в ньому результати півторарічної наполегливої праці. Для випускниці Світлани Савченко навчання в академії стало певною ностальгією, адже це вже не перша здобута дівчиною освіта.

Першу освіту в основному здобувають для батьків, а другу – для себе. Це було для мене. Я отримувала від цього тільки задоволення. Я працюю в уповноваженому органі з питань пробації і важливо під час роботи розуміти людину, чому в неї такі почуття, чому вона в конфлікті з законом. І ця освіта дає мені змогу краще зрозуміти людину, людську природу, – каже випускниця-магістерка  Пенітенціарної академії України Світлана Савченко.

Для Пенітенціарної академії України це перший випуск фахівців другого магістерського рівня вищої освіти під оновленою назвою. Виконувачка обов’язків ректора Юлія Петровська подякувала кожному за кропітку працю на шляху до своїх цілей у такий складний час. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто поклав життя у боротьбі з нещадним ворогом. Серед загиблих і випускники закладу.

Навчання та несення служби в умовах повномасштабної війни, тривог, в укриттях – це дійсно складне випробування. У кожного з нас свої завдання, свої функції. Важливо усвідомити, що від кожного з нас залежить сьогодні загальний успіх всієї справи. Наближення перемоги. Разом ми сила, – підкреслила в. о. ректора Пенітенціарної академії України Юлія Петровська.

Україні потрібні фахівці у пенітенціарній системі, запевнив заступник міністра юстиції Олександр Банчук. Він привітав студентів та курсантів із завершенням навчання, а також висловив слова вдячності їхнім рідним та друзям, адже вони також доклали зусиль у становленні майбутніх професіоналів.

Ви виходите сьогодні фахівцями, колегами, юристами, але і ви, і ми на це працюємо, вся державна влада, громадянське суспільство на те, що згодом ми станемо частиною Європейського Союзу і те, що ми робимо у сфері юстиції, у сфері пенітенціарної системи, це не велика, але частина нашого внеску в нашу європейську інтеграцію. Це наш вибір і ми повинні, тобто кожен день на цьому шляху і вашої роботи ви повинні розуміти, яка наша ціль, – зазначив заступник міністра юстиції України Олександр Банчук.

Зазначимо, загалом це шостий випуск магістрів в Академії. Кожен з них у майбутньому може обіймати ключові посади Державної кримінально-виконавчої служби України.