Факт-новини: оперативні сюжети

Звітний концерт учнів та учениць 31 гімназії

Featured Video Play Icon

Не одне покоління співаків, танцюристів та акторів зростили в стінах Чернігівської гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю. І зараз попри всі складнощі та загрози з боку країни агресорки діти навчаються та займаються творчістю. Заклад налічує 6 колективів різного спрямування, у яких беруть участь 367 юних чернігівців та чернігівок. Усі вони займають призові місця на конкурсах і представляють наше місто на всеукраїнському та міжнародному рівнях. У гімназії є традиція — звітний концерт наприкінці навчального року, де учні демонструють свої таланти. Щоправда після активних бойових дій на території Чернігова діти тривалий час навчалися дистанційно, і лише цьогоріч наживо вдалося провести захід.

У нас в гімназії працює дуже багато гуртків художньо-естетичного профілю. Це два народних художні колективи, це звання присвоєне Міністерством освіти і науки України, це ансамбль народного танцю «Веснянка» і хоровий колектив «Елегія».Один колектив носить звання «Зразковий художній колектив», це вокальний ансамбль «Пролісок».А окрім того, ще працює театральний Колектив «Мрія», ансамбль сучасного танцю «Едельвейс» також є гурток для солістів, – говорить Вікторія Овчаренко, директорка Чернігівської гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю.

Серед учасників концерту — ансамбль народного танцю «Веснянка». Його вихованці активно поєднують навчання із гастролями по всій Європі. За останній рік танцюристи тричі відвідали фестивалі в Італії, Болгарії і Молдові. Зараз готуються поїхати до Франції, де прославлятимуть українську культуру і збиратимуть кошти для наших воїнів.

Ми стали як одна велика сім’я. Ми їздимо на різні конкурси, змагання. Ми готуємося кожен день, у нас заняття понеділок, середа, п’ятниця.Також ми займаємось французьким у суботу та активно готуємось до поїздки, – каже Марія, учениця Чернігівської гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю та учасниця ансамблю народного танцю «Веснянка.

У нас репертуар — це українські сучасні пісні. Дуже активно живемо і незважаючи на час, який випав на дитячі плечі, ми намагаємося проживати кожну мить цього життя, щоб робити дитяче життя більш яскравими і не давати їм згаснути в умовах війни. У нас є повітряні тривоги, але у нас вчителі навіть продовжують розказувати теми під час повітряної тривоги в укритті, – розповідає Вероніка, президентка шкільного парламенту Чернігівської гімназії № 31 гуманітарно-естетичного профілю.

Також учні гімназії постійно волонтерять: організовують благодійні ярмарки, аби зібрати кошти для ЗСУ.