Факт-новини: оперативні сюжети

Організовано евакуювали дітей та вчителів: у п’ятій школі випробували нову систему оповіщення

Featured Video Play Icon

Швидко і організовано провели евакуацію в школі №5. Вчителі вивели дітей з приміщення на подвір’я. Так випробовували нову систему оповіщення.

У школі навчається більше 400 учнів. Раніше для того, аби попередити дітей про навчальну евакуацію, використовували звичайний шкільний дзвоник.

Голосове оповіщення розміщене, як ззовні, так і в середині приміщення. Його чутно в кожному кабінеті навчального закладу, тому діти зможуть швидко виконати чіткі команди. Система має декілька звукових режимів. Вона автоматично реагує на дим та тепло, у разі небезпеки вказівками допоможе учням і вчителям вийти до аварійного виходу. Такі системи вже встановили в трьох садочках та трьох школах міста.

За словами Василя Білогури, нормативні документи щодо техніки безпеки в закладах освіти, змінилися. Встановлення таких систем оповіщення у чернігівських школах відбувається у рамках програми “Безпечний заклад освіти”. Рішення щодо цього прийнято на сесії міської ради. На заходи безпеки в школах вже спрямовано близько 10 млн. грн. Наразі облаштували аварійні виходи, встановили протипожежні люки та двері, замінили покриття підлоги в школах міста – як того вимагають нормативні документи. Василь Білогура наголосив, за фінансової можливості такі системи оповіщення будуть встановлені у всіх школах міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині 26 жовтня перевірятимуть системи оповіщення