НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Звільнення та призначення, земля та кисень. Це VI сесія ЧМР

Featured Video Play Icon

Оголошенням про запровадження більш жорстких карантинних обмежень через збільшення кількості госпіталізованих з COVID-19 у Чернігові, а також про реєстрацію двох між фракційних  депутатських груп розпочав пленарне засідання VI сесії ЧМР восьмого скликання Чернігівський міський голова. В одній із них 15 депутатів , в іншій 5.  Кожна по своєму буде опікуватися питаннями гендерної рівності. Далі обговорювали порядок денний. Вносили додаткові пропозиції не тільки від депутатів, але й представників громадськості.

Депутати затвердили порядок денний і розпочали практичну роботу. Більшістю голосів без обговорення підтримали  Програму розвитку

КП «ТРА «Новий Чернігів» і таким чином розблокували фінансування підприємства , яке  через відсутність погодження Антимонопольного комітету було призупинено. А далі,фактично, пакетом розглянули кадрові питання.

 Владислав Атрошенко подякував Ользі Капустян за її роботу та подарував  квіти. Вона, у свою чергу, теж звернулася до депутатів усіх скликань та подякувала їх за підтримку комунального телеканалу.

Тож більшістю голосів депутати підтримали рішення щодо звільнення Ольги Капустін з посади генерального директора ТРА « Новий Чернігів» і перейшли до обрання нового директора.

35 депутатів та міський голова віддали свої голоси на підтримку Наталії Левочко в якості нового очільника комунального телеканалу.

Засідання проходило дуже динамічно і більшість проєктів голосувалися в цілому, без обговорення. Певна дискусія в залі розпочалася на земельних питаннях, які стосувалися ділянок для учасників бойових дій. Представники громадської організації учасників АТО та ООС,  пропонували не надавати землю їм побратимам без їх погодження.

Після обговорення депутати не  підтримали пропозицію щодо зняття питання про виділення земельних ділянок учасникам АТО.

На Пленарному засіданні також озвучили депутатські звернення та обговорили актуальні питання у різному.

А також затвердили текст Звернення Чернігівської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо сприяння  у забезпеченні киснем ковідних відділень міських лікарень. На сьогодні є значні проблеми з його централізованими поставки до Чернігова, – акцентували на засіданні.