Факт-новини: оперативні сюжети

Зустріч міського голови з чернігівцями

Featured Video Play Icon

Міський голова зустрівся з чернігівцями, що мешкають неподалік “Градецького”. Спілкування проходило на подвір’ї будинку №25А на вулиці 1-ї Гвардійської Армії. Ще до прибуття Владислава Атрошенка, представники партії “Рідний дім”, яку він очолює, влаштували для місцевих мешканців і їхніх дітей концерт та різноманітні розваги.

Після того, як на локацію прибув сам міський голова, він у своєму вступному слові коротко описав причини створення партії “Рідний дім”. В першу чергу це лобіювання справедливого фінансування Чернігова з боку держави. Мається на увазі, наприклад, розподіл коштів ДФРР, який останнім часом був  не справедливим.

Після цього справа дійшла до запитань чернігівців міському голові. Першим виступив Андрій Головач – голова ОСББ будинку, на подвір’ї якого і відбувалася зустріч з мером. Він розповів, що його об’єднання не може отримати кредит за міською програмою підтримки енергоефективності ОСББ і попросив поради.

Владислав Атрошенко пояснив, що причинами цього можуть бути брак коштів або невідповідність поданих документів. У будь-якому випадку, допомогти голові ОСББ з отриманням кредиту можуть в управлінні ЖКГ міської ради.

Тематика решти питань, спрямованих до Владислава Атрошенка, була схожою – потрібно щось побудувати, відремонтувати, реконструювати тощо. Масштаб прохань різнився від спортивного майданчика до трибун стадіону імені Юрія Гагаріна.

Міський голова пояснив, чому неможливо реалізувати всі подібні прохання одразу. Звісно, головний бар’єр це – кошти. Чернігів – не дуже багате місто, і щоосені в міській раді сушать голови над тим, на що розподілити бюджет, і кому доведеться чекати ще рік. Подібні зустрічі з мешканцями різних районів Чернігова міський голова планує проводити і надалі, у вечірні години, щоб зібрати більшу аудиторію.