Факт-новини: оперативні сюжети

Знову шахраї нагріли руки

Featured Video Play Icon

У свої 78 років Любов Спиридонова й не думала, що  коли-небудь  зустрінеться з шахраями. Нещодавно жінка стала  жертвою так званих телефонних шахраїв.  Якось жінці зателефонувала, як вона думала,  донька. Та поскаржилася на те, що розбила чужу мобілку.

Чернігівка  розгубилася і під час телефонної розмови керувалася лише емоціями. Шахраї вимагали в неї 30 тисяч доларів. Жінка  тоді віддала всі свої заощадження. А шахраї  нагріли руки.

Такі історії шахрайства зустрічаються дуже часто, кажуть у Чернігівському відділі  поліції. В таких ситуаціях  правоохоронці  радять не панікувати, а діяти розумно і  швидко. А ще  не повідомляти жодної інформації незнайомцям. Шахраї застосовують відпрацьовану схему – телефонують частіше людям  пенсійного віку вночі, або пізно ввечері і повідомляють, що хтось із рідних потрапив у біду та потребують негайної допомоги. Тож поліцейські застерігають бути обачливими в таких ситуаціях і закликають громадян: приділити  увагу літнім родичам чи сусідам, докладно роз’яснити їм  схеми шахрайства та порядок їхніх дій.