Факт-новини: оперативні сюжети

ЗНО-2021: у Чернігові здали тести з англійської мови

Featured Video Play Icon

25 травня основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання в Україні продовжилась тестуванням з англійської мови. У Чернігові о пів на 10 ранку біля колегіуму №11 активно збираються учні. Навчальний заклад – один із пунктів тестування, де відбувається ЗНО з цього предмета.

Максим Котеленець – один з учасників сесії, навчається в 12 школі. Сьогоднішнє ЗНО – для нього перше в житті.  Хлопець любить вивчати іноземну, тому і обрав англійську. Каже, не хвилюється перед іспитом, адже впевнений у своїх знаннях і силах. Та є серед присутніх й ті, хто хвилювання не приховував.

Рівно о 10 .00 пункт тестування відкривається. На вході учасникам проводять термометрію , перевіряють наявність документів. Поки здійснюється допуск до приміщення ,в одній із аудиторій відповідальна за даний пункт тестування Світлана Рубан разом з уповноваженими особами та представником поліції проводить процедуру видачі тестів для ЗНО.

Після того, як порахували документи, їх віддають старшим інструкторам. Для якісного проведення зовнішнього незалежного оцінювання у закладі задіяли близько 50 педагогічних працівників, які виконують обов’язки персоналу пункту. Для участі у ЗНО в 11 колегіумі зареєструвалося 242 абітурієнта, для яких підготували 17 аудиторій. В кожному класі іспит складають 15 людей.

Спочатку учасників ознайомили з правилами проведення тестування , з їх правами та обов’язками. А рівно об 11.00 тестування стартувало. Цьогоріч тест складається з 59 завдань п’ятьох форм, на виконання яких учасникам відвели 150 хвилин. Максимальна кількість тестових балів , яку може отримати його учасник, 72. На сьогоднішню сесію у заклад прийшли не всі зареєстровані особи.

Результати незалежного оцінювання з англійської опублікують в персональних кабінетах учасників до кінця червня. Абітурієнти, які з об’єктивних причин, не з’явилися у пункті тестування, зможуть протягом 5-ти днів подати до Київського регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО, яка відбудеться 1 липня.

Нагадаємо, стартувало зовнішнє незалежне оцінювання 21 травня тестуванням з хімії, 24 травня абітурієнти складати тести з іспанської, німецької та французької мов. Наступний тест, з математики, абітурієнти складатимуть у п’ятницю, 28 травня.