Факт-новини: оперативні сюжети

ЗНО – 2021: як у Чернігові здавали тест з української мови та літератури

Featured Video Play Icon

1 червня зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів продовжилося складанням чергового іспиту. Цього року випускники вперше здавали розмежований тест – обов’язковий – з української мови та літератури та окремо з української мови.

Для проходження цього тестування у Чернігові відкрили 16 пунктів – 13 на базі закладів загальної середньої освіти і 3 пункти – розмістили у закладах вищої. Біля школи №19, який є одним з пунктів ЗНО, вже о пів на 10 учасники шикуються в черги і чекають на процедуру допуску. І хоча ретельно готувалися до іспиту, деяких завдань таки бояться.

Рівно о 10 .00 допуск учасників до пункту розпочався. Зареєструвалося для проходження сесії з ЗНО тут 285 осіб . На вході абітурієнтам міряють температуру, перевіряють наявність документів. Учасників з ознаками хвороб не виявляють. При вході в приміщення працівники пункту координують учасників тестування і вказують їм на кабінети, де відбуватиметься іспит.

Одночасно з цим відповідальна за пункт тестування Людмила Шелупець у супроводі працівника поліції несе запаковані і опломбовані тести , аби роздати їх старшим інструкторам. Для проходження ЗНО в цьому закладі задіяли три поверхи, 55 пед працівників, підготували 19 аудиторій. За словами відповідальної за пункт тестування, Людмили Шелупець, під час процедури пропуску до закладу, зафіксували серед учасників деякі порушення. Для них – іспит не відбувся Тестування розпочалося рівно об 11.00. В цьому закладі абітурієнти складали виключно мову і літературу.

На виконання тестового завдання відводилося 210 хвилин – 40 завдань з мови та 24 питання за програмою літератури, три питання з розгорнутою відповіддю та написання власного висловлення.

На основну сесію ЗНО до цього пункту не з’явилося 35 учасників з зареєстрованих 285. Шанси здати цей предмет у них будуть. Абітурієнти, які з об’єктивних причин не з’явилися на ЗНО, зможуть взяти участь у додатковій сесії з цього предмету, яка відбудеться 9 липня. Для цього їм потрібно протягом 5 днів подати заяву до Київського регіонального центру оцінювання якості освіти. Для тих же , хто склав ЗНО вчасно, результати будуть відомі 22 червня.

Наступний іспит , що чекає на абітурієнтів, розпочнеться 4 червня. Це буде історія України. У Чернігові будуть відкриті 12 пунктів тестування. У зв’язку з цим у деяких школах міста, там де буде розміщено пункт, останні дзвоники перенесено на 5 червня.