Факт-новини: оперативні сюжети

Життєдіяльність Чернігова: на які потреби спрямував кошти виконком?

Featured Video Play Icon

Місто використовує кожну можливість, щоби знайти тих, хто готовий допомогти Чернігову як на національному, так і на міжнародному рівнях. Одна з таких цього тижня – онлайн зустріч Владислава Атрошенка з нідерландським офісом компанії, що займається аудиторськими та консалтинговими послугами і підтримує Україну в її війні за свободу. Про це він повідомив перед черговим засіданням виконавчого комітету.

Що стосується життєдіяльності Чернігова, рішенням виконкому цього дня в його бюджеті передбачили 1 млн 125 тисяч гривень на експертизу 32-ох житлових будинків, 3 млн 700 тисяч на утримання спецкомбінатом кладовищ, перевезення померлих та загиблих громадян, а також 600 тисяч на обслуговування громадських вбиралень. Незважаючи на воєнний стан, місто продовжує жити, тому віднедавна вони все ж запрацювали.

З’явиться на вулицях і нова патріотична соціальна реклама про міста, які нині на передовій. Чернігів як ніхто розуміє цінність таких речей, а тому профінансує вартість паперу і власне друку продукції, а площі під неї надасть одне з місцевих підприємств на волонтерських засадах, тобто безкоштовно. Обійдеться це місту у 90 тисяч гривень.

Ще 200 тисяч спрямують на організацію рятувальних постів та безпеки на воді. Попри те, що пляжного сезону цьогоріч не буде і на сьогодні дно ні в районі “Золотого берега”, ні на тому ж Земснаряді не обстежене на наявність вибухонебезпечних предметів, за словами міського голови буде складно заборонити людям заходити у воду. Купатися чи ні – це буде вибір і відповідальність кожної окремої людини. Так як і територія міського пляжу, і Бобровиця та Лісковиця були під обстрілами, є вірогідність знаходження на них уламків ракет, або нерозірваних снарядів. Перевірити ж водойми водолази зможуть лише після того, як зійде вода, і вони розмінують першочергові об’єкти міста та області.

Також на засіданні звернули увагу водіїв щодо перекриття руху на куті вулиць Доценка та Космонавтів від 8-ої години 20 червня на два дні для виконання там водоканалом аварійних робіт. Крім того, з 20-ти питань погодили виділення кімнат у гуртожитку для тих людей, чиє житло було зруйноване, та перерахування внесків до статутних капіталів постраждалих від бойових дій АТП-2528 та Спецкомбінату.