Факт-новини: оперативні сюжети

Житлові субсидії: Уряд вніс корективи в призначення

Featured Video Play Icon

Чернігівець Микола Мартиненко давно отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. Раніше допомогу від держави йому нараховували автоматично без звернення. З 1 травня її розпочали призначати після подання нової заяви та декларації. Та нещодавно уряд знову вніс чергові зміни в систему перепризначення субсидій. Тож чоловік прийшов дізнатися, потрібно, чи ні, писати заяву.

Проаналізувавши нововведення, які були запроваджені з початку цього місяця, 19 травня Кабмін переглянув порядок призначення цієї допомоги від держави та вніс певні корективи . Тепер, згідно рішення, автоматичне перепризначення житлової субсидії без звернення громадян поновлюється, однак деякій категорії населення особисто звертатися до органів соціального захисту та заново подавати нові декларації таки доведеться, пояснює директорка Департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

Також зміни щодо призначення субсидій торкнулися питання наявності в особи декількох об’єктів житла. До прикладу, якщо у претендента на субсидію є дві і більше квартир у Чернігові – призначена вона не буде. При цьому, якщо є квартира у місті та будинок у селі – це не завадить отримати допомогу.

За новими правилами, одержувачам субсидії змінили і суму депозиту у банку. Відтепер її розмір збільшили.

У Департаменті соціальної політики Чернігівської міської ради зазначають, рішення про призначення домогосподарствам житлових субсидій в автоматичному режимі відтепер прийматиметься ними на підставі інформації Мінфіну за результатами проведеної верифікації даних. Тільки після цього нараховуватимуть субсидію. Розрахунок проводитиметься з травня місяця, на підставі доходів отриманих у другому півріччі 2020 року.