НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Замість руїн – новобудова?

Featured Video Play Icon

Замість частково зруйнованого аварійного будинку на Попудренка,16  може з’явитися новобудова. Чернігівська міська рада оголосила конкурс  на інвестора-забудовника, який би зміг  забезпечити  мешканців  гуртожитку новим житлом. Його організацією  опікується комунальне підприємство «Чернігівбудінвест».

Вимоги до конкурсантів не жорсткі.  За словами заступника директора КП « Чернігівбудінвест»  Олександра Сердюка, участь у конкурсі можуть  брати  юридичні та фізичні особи – підприємці, у яких середня заробітна плата за останній рік була не меншою 90 відсотків від середньої заробітної плати в галузі будівництво по Україні за рік, відсутня заборгованість перед бюджетом, та наявна  реальна можливість  фінансування будівництва об’єкта конкурсу та відселення мешканців.  Перевагу надаватимуть чернігівським інвесторам, проте нині, як зазначає, Олександр Сердюк, зацікавлених  місцевих забудовників – небагато.

Пакет конкурсної документації щодо об’єкта будівництва учасники можуть отримати на підприємстві «Чернігівбудінвест». Кінцевий термін прийняття заяв для участі – 12 квітня 2021 року. Сам же конкурс проведуть 15 квітня у залі засідань виконавчого комітету міської ради.