НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Закриття туристичного сезону

Featured Video Play Icon

 13 жовтня у Чернігівському обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Шевченка  відбулася церемонія нагородження та привітання громадських активістів, гідів та екскурсоводів міста. 

Начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради  та один з організаторів  заходу Олександр Шевчук наголосив, що туристичний сезон розпочався у червні, не  зважаючи  на проблеми, пов’язані з пандемією коронавірусу.   Чернігів піднімається в статусі туристичного міста.

13 жовтня для подальшого туристичного розвитку міста   була підписана угода з президентом національної туристичної організації Іваном Ліптугою. В Чернігові створено регіональну туристичну організацію.   

Заступник Чернігівського міського голови Олександр  Ломако зазначив, що ситуація з карантином дала поштовх для розвитку  внутрішнього туризму. Чернігів відвідало  більше людей з інших областей, які відкрили для себе наше місто. Цьому сприяли і  тревел-блогери, і онлайн-екскурсії.       «У  Чернігова великий туристичний потенціал.  В місті в найближчій перспективі має з’явитися ще кілька готелів, – каже Олександр Ломако. –  Туризм – це не тільки кошти, це і враження людей про місто, які вони потім поширюють».