НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

“Захисник України – Герой Чернігова”

Featured Video Play Icon

175  чернігівців, які пішли боронити  незалежність  рідної землі, уже забрало небо. Сьогодні перші 11 із них отримають почесне звання ” Захисник України – Герой Чернігова “.  Таку почесну відзнаку територіальної громади міста запровадили минулого року, а в 2020 її вручають уперше.  Окрім звання, вона передбачає  нагрудний знак, а також разову грошову виплату в розмірі 10 мінімальних заробітних плат (на сьогодні це 47 230 гривень).

Почесні нагороди та відзнаки отримують  рідні  Олексія Коновалова, Миколи Бруя,  Сергія Нагорного , Дмитра Полегенька, Володимира Ющенка, Володимира Близнюка , Віталія Рябого,Дениса Чередніченка,  Віктора Запеки, Андрія Іщенка, Олександра Будька. У кожного  із них своя історія життя. На жаль воно було дуже коротким. Вони не повернулися, але залишилися навіки з тими, кого вони любили понад усе. Їх пам`ятатимуть молодими , усміхненими та щасливими. На жаль, ніяка нагорода не замінить дітям батька. Це і без слів зрозуміло.

Нагадаємо, підготовка  документів для вручення цієї нагороди у Чернігові тривала три роки. Громадські організації  ” Єдина родина Чернігівщини” та ” Родина воїна”  активно долучилися до цієї роботи.