ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові цьогоріч планують відремонтувати водогін та каналізацію на вулиці Любецькій

Featured Video Play Icon

Відновлення Чернігова після російської навали, а також реалізація давно запланованих інфраструктурних проектів. Такі цілі закладені у бюджет міста на 2023-й рік. Виконавчий комітет 6-го лютого затвердив перелік заходів, які планується профінансувати. Один з наймасштабніших – ремонт водогону,  каналізації та дорожнього покриття на вулиці Любецькій, від Мазепи до Козацької.

-Ремонт мереж зовнішнього освітлення по той же вулиці Любецькій, капітальний ремонт двох світлофорних об’єктів на Толстого-Мазепи і Музикальній-Мазепи, і переходящі об’єкти по відновленню житлового фонду. В тому числі закладаєм на проєктування демонтаж Чорновола 15 перший і другий під’їзд, і Миру 249, – повідомив начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц.

-Коли ми приймали бюджет, там було теж саме, тому можна сказати це технічне питання, для того, щоб управління могло починати всі процедури, – зазначив секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

Також виконавчий комітет затвердив прийняття на баланс міста 80-ти велопарковок і 4-х велостанцій. Їх придбала за грантові кошти та передала Чернігову громадська організація «Агенція міських ініціатив».

-Ці велопарковки будуть встановлені по різним локаціям міста, є вже затверджений перелік. Це і лікарні, і центральний поштамт, думаю і біля міської ради треба поставити. В місцях, де вони найбільше потрібні. Біля шкіл, да. Ми це зробимо, і це дійсно крок до розвитку вело руху в Чернігові, буде більш зручно для велосипедистів, – зауважив Олександр Ломако.

Окрім цього, в Чернігові запрацює новий автобусний маршрут – 28а «Вокзал-Новоселівка». Він повторюватиме вже існуючий 28-й, тільки замість того щоб повертати на кладовище Яцево, він рухатиметься далі, до Новоселівки, куди досі не ходив жоден маршрут громадського транспорту.

-Було багато від людей і запитів, не скарг а запитань, тому що район, який дуже сильно постраждав, це важливе питання, тому добре, що ми знайшли можливість його вирішити, – підкреслив секретар чернігівської міської ради.

Автобуси почнуть курсувати новим маршрутом вже з вівторка 7-го лютого.