Факт-новини: оперативні сюжети

“За оборону Чернігова”: нагороди для військових Чернігівського центру Держспецтрансслужби

Featured Video Play Icon

Вони мужньо обороняли Чернігів і не дали російським окупантам можливості змінити синьо-жовтий стяг на свій, кривавий. Військові Чернігівського центру Держспецтрансслужби проявили себе героїчно та самовіддано в період блокади. Чітко та якісно виконували вказівки командування і тим самим не дали орді рашистів прорватися в серце країни.

24 лютого коли поступив сигнал то у нас була певна група сформована вже до цього і ми зробили висування в район Деснянки це був наш об’єкт  і там у нас була головна задача – охорона і оборона  певної ділянки місцевості, – розповідає Сергій Марцинюк, командир навчальної роти Чернігівського центру Держспецтрансслужби.

Ми інженерно-саперним підрозділом обороняли місто Чернігів і шляхи підступу до Києва тобто ми підривали мости і після того, як ворожі війська відійшли, ми розміновували територію по Чернігову, Києву та прилеглі території до цих міст, – каже Владислав Голуб, водолаз-сапер Чернігівського центру Держспецтрансслужби.

Кожен з військових проявив себе героїчно та самовіддано, каже виконуючий обов’язки міського голови. Він особисто вручив медалі за оборону Чернігова з нагоди Дня захисника та захисниці України. Олександр Ломако каже, перебільшити внесок кожного з цих хлопців – не можливо, а тому запевнив  – міська влада завжди робила і робитиме все можливе, аби підтримати захисників і сприяти у їх тяжкій боротьбі за нашу державу.

 Я бажаю особисто кожному міцного здоров’я, вам, вашим рідним, близьким. І нехай побратими ваші, наші захисники, якомога скоріше повертаються з перемогою в мирний, квітучий Чернігів. Ми все для цього зробимо , і це головна наша мета, – говорить Олександр Ломако, в.о.Чернігівського міського голови.

Для кожного з нагороджених військових медаль за оборону Чернігова, є особливою, бо це чергове підтвердження того, що громада їх цінує та завдячує, а отже їх подвиги недаремні.