Факт-новини: оперативні сюжети

З любов’ю до земляків

Featured Video Play Icon

Це – пам’ятна медаль з правом спадкоємності , випущена до 300 – річчя козацького кафедрального собору святої Катерини. Настоятель храму отець Роман каже, її вручають за особливі заслуги. У 2015 році такою медаллю нагороджували активістів і парафіян. Нині вона вручається рідко і має символічне значення.

Такою медаллю  настоятель храму нагородив відому чернігівську благодійницю Вікторію Прокопович. Вже близько 20 років чернігівка живе й працює в Італії. І весь цей час спрямовує   свої зусилля, аби допомогти   співвітчизникам у скруті.

Від  Громади храму  жінці вручили ще одну медаль – «За любов і жертовність до України». А від  ради козацьких старійшин  – український прапор. Жінка розчулена до сліз. Каже, такої вдячності від земляків навіть не очікувала.

Вікторія Прокопович – віце – президент італійсько – української  асоціації,  членкиня Громадської ради при  Посольстві України в Італії. Вже багато років жінка допомагає  дітям – сиротам та людям з інвалідністю.  Ці дівчатка з багатодітної родини  також відчули її турботу, як і багато інших підопічних громадської організації «Шанс».

Продукти, одяг, ліки  йшли на фронт, розповідають волонтери  про допомогу від Вікторії Прокопович. Люди з інвалідністю по зору  отримували від благодійниці  тростини та озвучені термометри.

 «Коли ти робиш добрі справи, забувай про них, а коли ти робиш щось погане, думай про це».  В цьому  італійському прислів’ї  істина, каже благодійниця Вікторія Прокопович.

Це в її крові – допомагати ближньому, каже про свою доньку Валентина  Прокопович. Благодійністю вона привчила її займатись ще з дитинства, долучила її  до донорства. А коли мати  працювала в жіночій раді на радіоприладному заводі разом допомагали дітям – сиротам.

Привітати Вікторію Прокопович з високою відзнакою прийшла її родина. Уся вона живе в Чернігові. Жінка буває  тут рідко, але допомогу полишати не збирається. Каже, такі нагороди спонукають ще більше робити добра в цьому світі. А в неї це вже спосіб життя.