НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Палац спорту у Чернігові будуватимуть

Featured Video Play Icon

Будівництво Палацу спорту у Чернігові переходить у практичну площину. Наразі вирішується питання щодо вартості проєкту майбутнього комплексу.

Нагадаємо минулого року у Чернігові йшла інтенсивна робота щодо обговорення перспектив появи у місті Палацу спорту. Пропонувалося кілька варіантів для майбутньої локації .

Тоді зупинилися  на території  в 1,2 га землі в районі Мар`їного гаю та вулиці Пушкіна. Розробник проекту, представник  ТОВ « Спорт Проект»   Володимир Шумілін презентував спортивній громаді Чернігова попередню концепцію майбутнього палацу. Ії підтримали .

  • Те, що це буде унікальний в Україні об’єкт я не сумніваюсь. До речі підрядник колись був заступником Міністра молоді та спорту України, він каже, я гарантую, що ми будемо залучати сюди кошти як державного бюджету, так і кошти іноземних інвестицій, які будуть вигідні місту і Україні в цілому, – акцентував керівник  УКБ Чернігівської міської ради В’ячеслав Почеп .

За його словами  попередній кошторис майбутнього Палацу спорту оцінюється десь у 400 млн. грн., але це ціна не остаточна. Скоріш за все, вона буде більшою

Поки що місто та проектанти мають дійти компромісної  згоди щодо вартості проектних робіт.

Тож після підготовки проєкту, наступним кроком буде пошук фінансових ресурсів для його реалізації. Варіанти пропонуються різні.

Один із можливих та найбільш привабливих це участь у державній програмі з розвитку спортивної інфраструктури на умовах спів фінансування з міського бюджету.

Нагадаємо, під час громадського обговорення за участі представників  спортивних федерацій України, які заявили , що  зацікавлені у появі сучасної бази для тренувань та спортивних змагань, у Чернігові аналізували економічні перспективи майбутнього Палацу спорту.

Говорили про його окупність за умови залучення до Чернігова коштів, які передбачені у бюджетах спортивних федерацій для підготовки спортсменів та проведення як змагань ,так і спортивних зборів .