Факт-новини: оперативні сюжети

Ювілей на сцені: Як вітали видатного диригента Миколу Сукача

Featured Video Play Icon

Концерт симфонічного оркестру “Філармонія”, що відбувся 3 червня, був особливий в житті його головного диригента. Микола Сукач святкував на сцені 75-й день народження.

За довгі роки творчої праці диригент заслужив повагу колег та шанувальників музики. На честь ювіляра зведений хор філармонійного центру разом з глядачами заспівав «Многая літа». Андрій Шевчуковський зобов’язаний своєму наставнику пану Миколі тим, що вчиться у нього диригентському ремеслу.

Разом зі своїм колективом маестро подарував чернігівцям сотні концертів, незабутніх фестивальних вечорів, зустрічей з відомими солістами та музикантами, які приїздять до нас з різних куточків світу. Солісти львівського тріо “Tенорс Бельканто” також тішаться плодами співпраці з Миколою Сукачем та нашим оркестром.

Вишукані музичні твори, що прозвучали у виконанні симфонічного оркестру та запрошених гостей, стали прикрасою концерту. Після свята для ювіляра настануть творчі будні. Вже наступного тижня поновлюються концерти міжнародного фестивалю “Сіверські музичні вечори”, засновником якого є пан Сукач.