Факт-новини: оперативні сюжети

Юний благодійник придбав корм безпритульним тваринам

Featured Video Play Icon

Ми у відповіді за тих, кого приручили – цьому батьки вчать маленького волонтера Кирила. 30 вересня хлопчик привіз у ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» корм для безпритульних котів і собак.

Кирилу 9 років, як для свого юного віку хлопчик свідомо та відповідально ставиться до утримання тварин. У нього вдома живуть 2 кішки та собака, але і у центрі він має своїх улюбленців, один з яких – білий кіт Демон.

Допомога безпритульним тваринам – сімейна традиція у родині Кирила, вони з мамою у центрі часті гості. Хлопчик завжди чуйно ставився до братів наших менших, але великим поштовхом піти у волонтери стала втрата чотирилапого улюбленця.

Ветеринарно-стерилізаційний центр працює над тим, аби зменшити кількість безпритульних тварин на вулицях Чернігова, використовуючи гуманні засоби. Центр шукає нових господарів котам і собакам, займаєтся просвітницькою діяльністю та виконує функції ветеринарної клініки. Тут врятували життя не одній сотні та навіть тисячі тварин.

Центр існує вже 3 роки, на його території сьогодні перебуває близько 200 тварин. Фінансування надходить з міського бюджету, від платних послуг, які надає центр, та волонтерів. Місто фінансує стерилізацію та утримання в післяопераційний період. Але тварин, які потребують дорогих операцій чи хіміотерапії, лікують, утримують за рахунок благодійників. Тому центр завжди готовий прийняти допомогу.

Також у центрі волонтери можуть обрати тварину, яка сподобалася, та піклуватися про неї до моменту знаходження їй нового господаря.