Факт-новини: оперативні сюжети

Юна чернігівка перемогла у конкурсі «Дні європейської спадщини»

Featured Video Play Icon

Десятирічна чернігівка Аріна Несіна вже знає, як полонити серця читачів. Її твір «Казкові скарби Чернігівщини» переміг на національному рівні програми Днів Європейської спадщини. Вже з перших сторінок історія про товаришів Марка та Максима, які шукають скарби на Чернігівщині, захоплює увагу.

Аріна розповіла, що ця казка у неї перша, але у планах є продовження. Надихнув дівчинку на написання твору тато, який привів доньку на навчання до “Творчої майстерні казок” .

Крім Аріни переможцями конкурсу “Дні європейської спадщини” стали і вихованці приватної школи “Мудрангелики”. 30 листопада їх нагородили символічними призами в туристично-інформаційному центрі. Керівниця проєкту Галина Малініна привітала дітей в Зумі і побажала їм натхнення. Програма “Дні Європейської спадщини” реалізована у Чернігові цього року, конкурс дитячих казок у “місті легенд” також проводився вперше.

У конкурсі також брали участь студенти Академії пенітенціарної служби та учні авдіївської школи. Твори переможців потрапили на європейський відбір, який проведуть у грудні.