ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Явка виборців

Featured Video Play Icon

За кілька годин до фінішу  голосування представники політичних партій та  громадських організацій заявили про низьку явку виборців на дільниці. У кожного були власні аргументи. Їх вони оприлюднили у прес – центрі ” Чернігівський вибір”.

  • Напередодні багато хто з людей зверталися і говорив, що очікують низьку явку . Окремі партії  навчали своїх членів  ДВК , саме вони мають про це говорити, навчали своїх людей  як не допускати  виборців на територію ДВК. Це зараз відбувається по всьому місту. Стоїть 4-5 столів, де нема виборців і 10-12 людей стоять на вулиці. Це робиться для того щоб  знизити явку , -заявив представник ГО» Ліга виборців» Володимир Вінниченко.
  • Мені вчора  цілий день поступала ведика кількість дзвінків  від моїх людей , що їм дзвонили  і казали , що у зв’язку з COVID , явка на вибори заборонена. Вони питали чи це правда . Я не знаю хто , але зроблено все, щоб не допустити виборців на дільниці, – таку точку зору оприлюднив представник політичної партії Ігор Полуян.
  • Унікальна ситуація , за даними ЦВК на 13.00 явка – 20%  , за даними  ГМ «ОПОРА»  в Україні на 16.00 явка – 27 %. Насправді ситуація така , що виборець  не йде. Можна сказати , така ситуація , що меншість буде вирішувати , як буде працювати місцеве самоврядування, – підсумував політичний аналітик Юрій Паперний.