Новини

Рятувальники та поліція перевіряють продавців піротехніки

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята. У цей період зростає загроза виникнення пожеж, травмування і навіть загибелі людей внаслідок використання піротехнічних виробів, зокрема феєрверків, петард, ракет, салютів тощо. Як повідомили в Управлінні ДСНС України у Чернігівській області,

у зв’язку з цим, рятувальники та поліція провели рейдові перевірки місць реалізації піротехнічної продукції. Особливу увагу приділяли місцям стихійної торгівлі, ринкам, переходам. Саме тут люди можуть придбати несертифіковану, а отже і небезпечну продукцію, використання якої призводить до пожеж, травм і нещасних випадків. Як зазначають фахівці із запобігання надзвичайним ситуаціям, головною метою таких рейдів є забезпечення очищення міста від несертифікованої піротехніки, доведення до населення інформації чи потрібно купувати продукцію сумнівного виробництва.

????????????????????????????????????

Результати рейду виявилися невтішними. Під час перевірок виявлено 2 факти реалізації несертифікованих піротехнічних виробів, зокрема торгівля здійснювалася без відповідного дозволу, сертифікати відповідності на дані вироби були відсутні. Тобто до людей могла потрапити небезпечна піротехніка.

Нагадаємо, що статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачені штрафні санкції у розмірі від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією самих піротехнічних засобів.