Факт-новини: оперативні сюжети

Як живуть діти у будинках сімейного типу?

Featured Video Play Icon

У Чернігові створено п’ять дитячих будинків сімейного типу. Це родини Скачків, Пінчуків, Горбатенків, Тимофеєвих, Азарових. У Міжнародний день захисту дітей представники управління у справах сім’ї , молоді та спорту, а також служби у справах дітей міської ради завітали до родин , де виховується вісім і більше дітей.

У дитячому будинку сімейного типу родини Скачків,який створений у 2018 році, наразі восьмеро діток – семеро з яких прийомні. Тут панує дружня атмосфера та взаєморозуміння. Батьки та діти поважають один одного , допомагають і підтримують у будь-якій ситуації. Дмитрик – останній, хто з’явився у сім’ї Скачків. Хлопчик вдячний батькам-вихователям за піклування та турботу , а братам і сестрам за те, що прийняли його до родини.

З подарунками завітали гості і до родини – Азарових, де наразі теж восьмеро діток. Найстарша з них – дев’ятикласниця. Найменша – Алінка – ходить до дитячого садка. Спочатку у цій родині було десятеро дітей. Найстарші дівчатка у травні вибули з будинку, зараз навчаються у Чернігівському вищому професійному училищі. На їх місця вже цього місяця до родини влаштують сестричок , Олександру та Євгенію. Світлана Азарова дуже любить на великі свята збиратися всією родиною.

Нагадаємо, дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, і в яку влаштовуються на виховання та спільне проживання не менше 5-ти дітей-сиріт чи позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість вихованців у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10.