Новини

Вода прибуває. Мешканців Чернігівщини попереджають про підтоплення та порушення транспортного сполучення

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології 17-20 січня на ділянці р. Дніпро в межах Чернігівського району зберігатиметься значне затоплення заплави, можливе порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими населеними пунктами та початкове затоплення житлових будинків в смт Любеч (Любецька ТГ), Чернігівського району.

Читайте також: «Замінував» будинки селян: на Чернігівщині затримали псевдомінера

На ділянці р. Десна (Новгород-Сіверський – Макошине) в межах Новгород-Сіверського та Корюківського районів триватиме поступове підвищення рівнів води на 2-5 см за добу з подальшим затопленням заплави та порушенням транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж р. Десна.

На р. Снов зберігатиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення в межах Корюківського району. 

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОВА, через підйом рівня води в р. Дніпро із збільшенням її шару на окремих ділянках заплави, підтоплено споруди господарського призначення в окремих домоволодіннях на трьох вулицях (35 домоволодінь,мешканець) в с. Мньов, Чернігівського району. У Радулі вода перелила проїзну частину вулиці (25 домоволодінь, 27 мешканців).

Через підйом рівня води в р. Десна із збільшенням її шару на окремих ділянках заплави, порушене пряме транспортне сполучення з с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне (Новгород-Сіверська ТГ), Новгород-Сіверського району.