Факт-новини: оперативні сюжети

Як триває підготовка до опалювального сезону в Чернігові

Featured Video Play Icon

Теплогенеруючі підприємства приводять до ладу теплопункти і мережі, в тому числі пошкоджені ворогом під час рашистських обстрілів. Заступник міського голови Віктор Геращенко поінформував депутатів під час позачергової сесії міської ради про підготовку міста до опалювального сезону, зокрема, про роботу Облтеплокомуненерго і ТЕЦ. Наразі підприємства проводять гідравлічні випробування у будинках.

Депутати Чернігівської міської ради у червні прийняли програму відновлення Чернігівської ТЕЦ, яка суттєво постраждала від обстрілів рашистів. Як повідомив Віктор Геращенко, 109 млн грн з міського бюджету направлені на придбання нового обладнання та проведення відновлювальних робіт. Кабмін виділив 100 млн грн, їх розпорядженням займається Чернігівська ОВА. За графіком йде передача майнового комплексу Чернігівської ТЕЦ в управління місту.

Борги, які накопичила Чернігівська ТЕЦ, складають 540 млн грн. І за них треба розрахуватися у будь-який спосіб, наголошує міський голова Владислав Атрошенко.

Місто готує до зими і пошкоджені під час обстрілів російським агресором об’єкти Чернігівводоканалу, ЧТУ, відновлює багатоквартирні будинки чернігівців. Головне – технічно підготувати всі комунікації та інженерні мережі до опалювального сезону, кажуть посадовці, щоб в оселях містян були світло, газ і тепло. Заступник міського голови зауважив, що вже є ремомендації міністерств і кабміну щодо зменьшення споживання ресурсів на 10 відсотків, тож теплогенеруючі підприємства вимушені будуть затверджувати графіки подачі гарячої води згідно з цими вимогами.

Доведені цифри – це фактично ліміти газу, каже очільник міста. І ці виклики треба врахувати.