ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Як святкуватиме новорічно-різдвяні свята Чернігів?

Featured Video Play Icon

Без великої ялинки і традиційного казкового містечка, однак, зі святом і подарунками для дітей. Якими у Чернігові бачать новорічно-різдвяні свята та чи будуть їх відзначати на міському рівні, враховуючи повномасштабну війну, розпочату рф, під час пресконференції в муніципалітеті розповів міський голова Владислав Атрошенко. За його словами, малечі, особливо тій, чиї батьки загинули, захищаючи нашу країну, або продовжують її боронити далеко від дому, позитивна атмосфера та емоції вкрай потрібні. Водночас, думки людей стосовно святкувань розділилися, і чимало ставляться до цього негативно.

Каже, зроблять усе, аби організувати на належному рівні. Якщо не справлятимуться власними силами, підключать волонтерів. Що стосується загальноміських святкувань, чи будь-яких розважальних заходів, то їх не буде. Єдине – наскільки дозволятиме електроживлення і ситуація в енергетиці, зроблять підсвітку та повісять ілюмінацію, оскільки вона закуплена і додаткових коштів на неї витрачати не потрібно.

Так, головна концепція прийдешнього 2023-го для Чернігова – попри війну, створити свято для дітей. Додамо, що на сьогодні в усіх містах України розглядають питання формату новорічних свят і багато з них відмовляються від гучного відзначення нового року.