НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Як привабити туриста?

Featured Video Play Icon

 9 січня представники управління культури і туризму Чернігівської міської ради ділилися досвідом у розвитку туристичної галузі міста з амбасадорами різних регіонів області.  Начальник управління культури і туризму ЧМР Олександр Шевчук наголошує, що роботи багато, але спільними зусиллями можна досягти успіху:

«Ідея в тому, що ми повинні розвивати туристичні маршрути і створювати туристичні магніти Чернігівщини. І в даному випадку культурна громада розвивається і бачить свою стратегію. Особисто хотіли б об’єднати і зробити певні стандарти задля того, щоб турист приїздив не тільки в м. Чернігів, а ще й залишався на Чернігівщині, та для цього потрібна промоція. Поетапно це дуже кропітка робота».

Віталій Крутий – директор Менського районного краєзнавчого музею. Оскільки Мена знаходиться на перехресті шляхів і зовсім недалеко від Чернігова, вважає розвиток спільної туристичної інфраструктури доцільним. Адже основною стратегією громади є туризм.

В грудні ТІЦ вже проводив у Чернігові подібний захід, але через  карантинні обмеження форум проходив на онлайн-платформі ZOOM. Обговорювали поняття дестинації, тобто фізичного простору, в якому турист перебуває не менше доби.

Кожен учасник форуму отримав домашнє завдання: провести своєрідну інвентаризацію та аналіз інфраструктури для подальшої розбудови і руху туристичної галузі в регіонах.