Факт-новини: оперативні сюжети

Як працювала фракція Європейської Солідарності у міській раді в 2022 році

Featured Video Play Icon

Члени фракції партії «Європейська Солідарність» у Чернігівській міській раді прозвітували 10-го лютого про свою роботу у 2022 році. З одинадцяти пленарних засідань, які відбулися торік у міській раді, лише одна депутатка від «ЄС» відвідала їх усі – Ірина Соломаха. Лідерка фракції Марина Рейко побувала на двох сесіях, Ігор Мандровний – на одній, а Віктор Бережний не відвідав жодної.

-Чому так відбувалося? Скажу чесно, я, як голова фракції, не ставила завдання нашим депутатам у тому році без всяких відговорень приходити на сесії чернігівської міської ради. Тому що я добре розуміла, що зараз відбувається в країні, як ми працюємо, що роблять мої депутати я теж знала. Те, що вони класні депутати, у мене сумнівів немає, – пояснила депутатка ЧМР, лідерка фракції «Європейська Солідарність» Марина Рейко.

Низьку відвідуваність сесій у фракції пояснюють зокрема волонтерською роботою депутатів.

-Кожного дня від хлопців отримуємо запити. Зараз збираємо на автомобіль і 4 тепловізори. Вже третину зібрали,- зазначив депутат ЧМР від фракції «Європейська Солідарність» Ігор Мандровний.

Загалом за 2022 рік депутати міської ради від «Європейської Солідарності» написали 6 запитів, 58 звернень та зробили 19 виступів на сесіях.

-Відвідала 100% засідань фракції партії «Європейська Солідарність» в чернігівській міській раді, відвідала 2 з 15 сесій, які відбулися в чернігівській міській раді, подала 4 депутатські запити, 14 звернень і провела 1 зустріч з виборцями, – прозвітувала депутатка ЧМР, лідерка фракції «Європейська Солідарність» Марина Рейко.

З чотирьох депутатів, які є членами фракції «ЄС» у міській раді, цього дня звіт про роботу за 2022 рік представляли двоє – Марина Рейко та Ігор Мандровний.