Новини

Як пережити спеку: корисні поради для здоров’я

Синоптики попереджають, що до України повертається спекотна погода, тож важливо пам’ятати прості правила, які допоможуть запобігти негативному впливу спеки на організм.

Високі температури негативно впливають на здоров’я багатьох, та особливо небезпечна спека для людей похилого віку, немовлят, людей з хронічними захворюваннями та тих, хто працює на вулиці.

Читайте також: Смертельна ДТП на Чернігівщині: автомобіль злетів у Десну, є загиблий та травмовані

У Центрі громадського здоров’я підготували корисні поради, що допоможуть пережити спеку.

Зберігайте прохолоду

Під час спекотної погоди важливо зберігати прохолоду, щоб уникнути негативного впливу спеки на здоров’я.

Тримайтесь подалі від спеки

Уникайте виходу на вулицю та виконання напруженої роботи в найспекотніший час доби. Перебувайте в тіні, не залишайте дітей і тварин у припаркованому транспорті, а за необхідності та можливості проводьте 2–3 години на день в прохолодному місці.

Тримайте прохолоду у домі

Використовуйте нічне повітря, щоб охолодити свій дім. Зменшіть теплове навантаження всередині квартири чи будинку протягом дня, використовуючи штори чи жалюзі та вимкнувши якомога більше електроприладів.

Тримайте тіло прохолодним, вживайте достатньо води

Використовуйте легкий і вільний одяг і легку постільну білизну, приймайте прохолодний душ або ванну і регулярно пийте воду. Уникайте солодких, алкогольних напоїв або напоїв з кофеїном.

Варто пам’ятати, що небезпечним може бути як тривале перебування під прямими сонячними променями, так і перебування у спекотних приміщеннях.