Факт-новини: оперативні сюжети

Як чернігівці писали радіодиктант Національної єдності

Featured Video Play Icon

9 листопада до дня української писемності та мови відбувся радіодиктант Національної єдності. До всеукраїнського флешмобу долучилося і чернігівці. Однією з перших до бібліотеки імені М. Коцюбинського прийшла писати диктант Галина Караваєва. Каже, для неї цей день – свято.

Вже декілька років поспіль пише радіодиктанти і Тетяна Яневська. Вона в минулому – лікарка – стоматолог. Зізнається, раніше розмовляла лише російською. А декілька років тому почала опановувати на Безкоштовних курсах у Чернігові рідну українську мову.

До Всеукраїнського традиційного заходу долучилися і в міському Туристичному інформаційному центрі. Перевірити свої знання української мови прийшли співробітники управління культури та туризму, обласного військового комісаріату . Диктант писав і секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.

Радіодиктант національної єдності проходить уже 21 рік поспіль. Його започаткувала Національна радіокомпанія України. Цьогоріч захід розпочався 0 10.30. у прямому ефірі «Українського радіо». Текст читав його автор письменник Юрій Андрухович. Тема була присвячена природі і соціальній дистанції і мала назву «Слідом за пам’яттю».Після написання диктанту, учасники заходу поділилися враженнями.

У написанні диктанту національної єдності міг взяти будь хто. Щороку це робить велика кількість людей різних національностей. У Чернігові заходи проходили з чітким дотриманням карантинних вимог.