Факт-новини: оперативні сюжети

Як чернігівські школи та садки готують до навчального року

Featured Video Play Icon

250 дітей готовий прийняти цей садочок. Нагадаємо, в Чернігові попередньо планують відкрити 7 дошкільних закладів, а тому зараз активно готують укриття, які слугуватимуть захистом під час повітряних тривог. Владислав Атрошенко особисто проінспектував підготовку чергового садка, аби переконатися, що тут все зроблено на совість. Після огляду приміщення міський голова зробив висновок, що потрібно доопрацювати питання з вхідною групою: тут мають бути поручні і треба зробити ще одну сходинку для безпечного заходу у середину. Щодо облаштування укриття питань практично немає.

Владислав Атрошенко перевірив і деякі групи в самому садочку, де скоро гратиметься та відпочиватиме малеча. Тут все зроблено ретельно, працівниці наразі доклеюють вікна, аби на випадок чогось лихого захистити вихованців від осколкових поранень. Владиславу Атрошенку сподобався спортивний зал , тут чимало інвентарю для занять спортом, та музичний клас також виглядає привабливо. Поставивши оцінку “добре” даному об’єкту, прибув вже до загальноосвітнього навчального закладу. До початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну тут навчалося 1 200 учнів. Скільки прийде першого вересня в разі можливості очного навчання, сказати важко. Чи сядуть діти за парти – залежатиме від ситуації, однак вчителі готуються, в укритті активно наводять лад.

Наразі проводяться роботи з облаштування тих кімнат, які раніше не були передбачені для перебування людей, аби в разі потреби тут могли спокійно знаходитися як діти, так і дорослі. Залишається вирішити питання з вбиральнями, до речі, вони тут є.

Та до моменту повернення дітей до школи всі недоліки усунуть, запевнила директорка закладу.