Факт-новини: оперативні сюжети

Вивозимо сніг та купуємо евакуатор

Featured Video Play Icon

Три тижні потрібно «АТП 25 28» для того аби  вивезти кучугури снігу  за межі Чернігова, – повідомив керівник підприємства Руслан Волок на оперативній нараді у міського голови. Розробили план. У першу чергу вивозять сніг з вузьких  вулиць.

У пріоритеті – забезпечити під’їзди до медичних та освітніх  закладів, –акцентував Владислав Атрошенко. З цим проблем вже немає, запевняє Руслан Волок. Щодоби  вивозять  три з половиною тисячі кубометрів снігу. Дісталися і приватного сектору.

  • Це для нашого підприємства вперше, щоб ми пройшлись майже по всьому приватному сектору, 90 % уже пройшли. Ми самі вчимося, вивчаємо деякі вулиці, яких навіть немає в навігаторах. Дочищаємо, розширяємо. 29 маршрутів по приватному сектору  розробили, повідомив керівник КП « АТП 2528» Руслан Волок.

Усі минулорічні запаси піщано-сольової суміші вже витрачені. Додатково  завезли  16 вагонів. При цьому залишені на узбіччях міських доріг на ніч автомобілі заважають роботі комунального транспорту, – скаржаться водії. Доведеться купувати маніпулятор для евакуації такого транспорту, –акцентував Владислав Атрошенко і попросив підготувати відповідні  проєкти на чергову сесію міської ради.

Поки будуть тривати процедурні моменти в управлінні ЖКГ Чернігівської міської ради мають  вирішити усі юридичні питання: створити відповідну структуру, домовитися з сервісним центром поліції щодо отримання необхідної інформації про порушників та мати доступ до реєстру адміністративних правопорушень. Працювати цей підрозділ буде у складі КП « АТП 2528». Приватникам у Чернігові цю роботу віддавати не будуть.

  • Є такий вислів «блатні» та бідні.  Віддамо бізнесу – і далі ми не будемо вже на це впливати. А мені здається, що в невеликому місті комерційному підприємству буде важко виконувати такі обов’язки. Будуть знаходити важелі впливу які завгодно. Скажімо, якщо це буде машина ДСНС, податкової, поліції, силових структур – буде досить незручна ситуація і ефективність цього напрямку може страждати.  Комунальне підприємство буде менше розмов  і тиску,- акцентував Владислав Атрошенко.

Міський голова доручив вивчити досвід  інших міст України, а також  звернувся  до патрульної поліції з проханням допомогти  в організації  цієї роботи у Чернігові.