НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Вакцинація. Трансформація шкіл. Транспортна мережа

Featured Video Play Icon

А віз з вакциною – і нині там. Чернігівська міська рада на черговій сесії звернеться до Кабінету Міністрів з проханням надати інформацію щодо надходження до України вакцини від Covid-19. Адже наразі точно не відомі ні тип препаратів, ні кількість доз, яка дістанеться Чернігову, ні дата початку кампанії щеплення.

Депутати також розглядатимуть на сесії  програму трансформації закладів середньої освіти, тобто розподіл їх на школи, гімназії та ліцеї. У деяких чернігівців вже з’явилися претензії до цієї реформи – так, батьки учнів школи №13 бажають, щоб їхній заклад у майбутньому став ліцеєм з поглибленим вивченням правознавства.

Ще одним аспектом освітньої реформи буде переобладнання шкіл – адже закладам, де навчатимуться самі лише старшокласники, не будуть потрібні маленькі парти та ігрові набори.

Окрім цього, на сесію виноситься питання проведення силами “Чернігівської політехніки” аналізу транспортної мережі нашого міста – які маршрути користуються найбільшим попитом, які – найменшим, куди варто вивести більше машин тощо.

Початок сесії запланований на 9 годину ранку 25 лютого.