Факт-новини: оперативні сюжети

Випускні онлайн?

Featured Video Play Icon

Останній дзвоник у Чернігівських школах лунатиме 29 травня  в онлайн формі.  Школярі у цьому навчальному році більше за парти не сядуть. Відповідне рішення прийнято у Міністерстві освіти України.

Учні 4-9 класів звільнені від здачі ДПА. Тому оцінювання відбудеться з урахуванням оцінок, які були отримані учнями до 12 березня.  Наразі відбувається поточне оцінювання при дистанційному навчанні. 

 Випускники дев’ятих класів, які не планують продовжувати навчання в середній школі, отримають свої атестати поштою. Випускники, а таких цьогоріч  у всіх начальних закладах міста 1 945, атестати про загальну середню освіту отримають після здачі ЗНО. При цьому дата його проведення поки що остаточно невідома.

ЗНО для 11 класів, дати будуть визначені після того? як буде остаточно прийняте рішення про закінчення карантинних заходів. Є декілька сценаріїв. Один із них, можливі дати проведення ЗНО з 25 червня по  7 липня. Або, якщо карантинні заходи закінчаться пізніше, це буде серпень- початок вересня. Відповідно буде зміщена вступна кампанія до вишів.  Випускні вечірки,  скоріш за все, теж будуть в онлайн -форматі. У всякому разі, над їх сценарієм уже працюють, – повідомили  в  управлінні освіти Чернігівської міської ради. Подібного досі не було. Але все колись трапляється вперше. Освітяни обіцяють зробити онлайн прощання зі школою цікавим і залучити до нього максимальну кількість учасників.