Факт-новини: оперативні сюжети

Виконком: нові платіжки та програма оновлення теплової мережі

Новий Чернігів

У платіжках від “Облтеплокомуненерго” та Чернігівської ТЕЦ відтепер буде розділ сплати за обслуговування вузлів комерційного обліку. Таке рішення ухвалив у четвер виконавчий комітет міської ради. Самі тарифи не збільшуються, просто їх розділяють, як це було з водопостачанням та водовідведенням. Більше того, банківську комісію за обидва платежі беруть на себе теплопостачальники.

Виконком також погодив інвестиційну програму фірми “ТехНова”, яка обслуговує Чернігівську ТЕЦ. В ній передбачається оновлення 92 метрів мереж на вулиці Коцюбинського, яка експлуатується з 1970 р. при нормативі 25 років. На її оновлення  підприємство витратить 4 млн. грн.

Тривалу дискусію на засіданні виконавчого комітету викликала проблема багатоповерхівки на вулиці Бєлова, 37. Забудовник, який звів цей будинок, заборгував місту 29 тисяч гривень податків, і через це йому досі не присвоєно адресу. Владислав Атрошенко порадив мешканцям багатоповерхівки самостійно тиснути на забудовника, тому що судова тяганина по цьому питанню може тривати роками.