Факт-новини: оперативні сюжети

Промоція Чернігова в Європі: Як відкрити маловідомі пам’ятки в місті – легенд

Featured Video Play Icon

Відкрити те, що недоступно та поглянути на традиційні речі під новим кутом, має на меті програма– Дні європейської спадщини в Україні, до якої долучився цьогоріч Чернігів. У Туристично-інформаційному центрі влаштували нетворкінг. Говорили про те, як відкрити для себе та інших маловідомі історичні та архітектурні пам’ятки в місті – легенд.

Дана програма була започаткована Радою Європи у 1991 році і має на меті привернути увагу до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства. «Чернігів очевидно є одним із тих міст, яке на сьогодні може хизуватися своєю автентикою і участь у цій програмі це – можливість зробити промоцію нашого міста у Європі» – стверджує заступниця начальника управління культури та туризму Катерина Литвин.

Катерина Литвин зазначила, що у цьому році найбільш затребувана локація у Чернігові – Антонієві Печери та поміж іншим Музей Коцюбинського, художній та історичний музеї також заслуговують на увагу та мають багато цікавих експозицій і ця програма дає можливість знайти новий підхід, аби зацікавити гостей та жителів міста відвідати ці місця.

Кожен рік даної програми тематичний. 2021 -й має назву Спадщина:залучені всі! Учасники нетворкінгу у процесі бесіди генерували нові ідеї щодо програми відзначення Днів європейської спадщини у Чернігові. Декількома поділилася і заступниця директора Чернігівського обласного театру ляльок Ольга Железняк.

Наступна зустріч запланована на 5 серпня , де учасники вже зможуть запропонувати більш детальний план дій до програми «Дні європейської спадщини».