Факт-новини: оперативні сюжети

Виклик швидкої допомоги в умовах карантину

Featured Video Play Icon

Яке покарання передбачено за порушення режиму карантину та санітарних норм?

Бути відповідальними за здоров”я інших людей як за власне , закликають працівники служби екстренної швидкої допомоги Чернігівщини. Під час звернень на 103 надавати повну та правдиву інформацію . Це дозволить у разі підозри на COVID -19 забезпечити виїздну бригаду засобами захисту .

В іншому випадку вони ,після спілкування з пацієнтами , у яких підозрюють коронавірус, теж направляються на абсервацію. 

Як повідомила телефоном медичний директор служби екстренної допомоги у Чернігівській області Валентина Луценко , наразі кількість звернень на 103 зменшилася, за добу приймається до 400 викликів. Єдиний – з підозрою на коронавірус – був у Ніжині. Згідно з медичним алгоритмом бригада швидкої , яка виїзджала на цей виклик , була у захисних костюмах.

Згідно з Законом про протидію поширенню корона вірусної інфекції в Україні передбачається суворе покарання за порушення режиму карантину та санітарних норм . Якщо пацієнт з підозрою на COVID -19 самовільно залишає місце обсервації його очікує штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. Для посадових осіб – до 170 тисяч.

Передбачена також кримінальна відповідальність . Порушення правил та норм , які можуть спричинити поширення інфекції , карається штрафом від 17 до 51 тисячі грн. або арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на термін до 3 років.