ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Врятував життя побратимів: на фронті загинув лікар Андрій Мохонько з Чернігова

Featured Video Play Icon

Велика втрата для «лікарської родини» Чернігова. Рятуючи життя побратимів, на фронті загинув начальник медичного батальйону Андрій Мохонько. До служби в Збройних силах України чоловік працював ​​сімейним лікарем у Чернігівській міській лікарні № 2, де його знали як кваліфікованого фахівця та порядну людину. В Андрія Мохонька залишилися дружина та двоє неповнолітніх дітей. Аби вшанувати пам’ять Героя та всіх полеглих на війні Захисників та Захисниць, щотижневу нараду в муніципалітеті 15-го жовтня розпочали хвилиною мовчання. Виконувач обов’язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако висловив співчуття родині загиблого та принагідно закликав, за можливості, допомогти їм фінансово.

За бажанням у колективі, це без примусу, якщо люди будуть готові перерахувати допомогу родині, одноденну зарплату чи будь-яку іншу суму, я теж долучуся, – зазначив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Тривожних новин із фронту побільшало, а тому під час наради в. о. очільника Чернігова акцентував увагу на важливості зовнішньої політики та міжнародної співпраці в умовах тривалої війни. Олександр Ломако наголосив на необхідності підтримки активного діалогу та зміцненні дружніх відносин із партнерами, адже це відіграє ключову роль у посиленні позиції України на світовій арені.

Я хотів би висловити підтримку нашому Президенту.  Багато дуже критики несправедливої, тому що дуже важко з нашими партнерами вести переговори. Ми розуміємо, що вони багато в чому нерішучі, багато в чому повільні, багато в чому вже втомлюються від війни. Але та зовнішня політична активність і спроби об’єднати ще раз країни Заходу й посилити підтримку України — це дуже важливо, – сказав Олександр Ломако.


Відтак підтримка родин загиблих Героїв та активна співпраця з міжнародними партнерами в цей непростий час є запорукою стійкості Чернігова та України загалом.