Новини

В області з’являться 10 терапевтичних арт-кімнат для постраждалих від війни

В Іванівській, Сосницькій та Корюківській громадах з’являться 10 арт-терапевтичних кімнат, в яких зустрічі і заняття проводитимуть психологи і педагоги. Вони допомагатимуть дітям і батькам з постраждалих від війни громад подолати емоційні та психологічні наслідки пережитого.

Також у цих громадах протягом 2023 року не менше 500 домогосподарств з числа ВПО та постраждалих від війни місцевих жителів отримають гуманітарну допомогу.

Такі головні завдання проєкту «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни», що реалізується Спілкою «Громадські Ініціативи України» у рамках програми CLEAR.

На першому етапі реалізації проєкту 45 психологів та педагогів з Іванівської, Сосницької та Корюківської громад пройдуть фахове навчання для оволодіння новими методиками надання психологічної підтримки із застосуванням арт-терапевтичних методик. Паралельно відбуватиметься ремонт та облаштування кімнат для створення матеріально-технічних умов для відповідної роботи з місцевими жителями

– Важливо, щоб кожна дитина і доросла людина, які перебувають у стані дистресу, мали можливість отримати першу психологічну допомогу, відчути спокій і здатність упоратися у складній ситуації та приймати обґрунтовані рішення. Проєкт передбачає підготовку педагогів і психологів та облаштування місць, арт-кімнат, де можуть надати таку першу психологічну допомогу. А також підтримує місцеві громади в здійсненні їхніх власних заходів реагування, – розповідає керівниця проєкту Неля Лавриненко.

Крім цього в березні-квітні в громадах буде проведене опитування для виявлення потреб домогосподарств та відбору потенційних отримувачів допомоги від програми CLEAR, що включатиме продовольчі та непродовольчі товари, набори засобів гігієни, побутової хімії, а також грошову допомогу.

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR) впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/BHA).

Спілка «Громадські Ініціативи України» – організація-партнер Глобал Ком’юнітіз, що реалізує завдання програми CLEAR в трьох громадах Чернігівщини: Корюківській, Сосницькій та Іванівській.

За інформацією інтернет-видання Сусіди. Сіty.