Новини

Планшети для ВПО: хто може отримати та куди звертатись?

Чернігівське представництво Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини як партнер Благодійного фонду BGV організаційно підтримує реалізацію проєкту по забезпеченню планшетами дітей Чернігівщини із соціально вразливих категорій.

Проєкт має на меті сприяння отриманню доступу до освіти онлайн задля підтримки найвразливіших категорій дітей і впроваджується завдяки німецькій ініціативі #WeAreAllUkrainians та представництву міжнародної організації Plan International. В Україні проєкт реалізовує Благодійний фонд BGV, зокрема за сприяння Офісу омбудсмана. Логістичним партнером виступає Нова пошта, яка за власний рахунок доставить планшети у найближче відділення. Vodafone Україна є телекомунікаційним партнером проєкту: усі планшети будуть оснащені SIM-картами з передплаченим на 1 рік 4G-інтернетом.

Отримати безкоштовно планшети можуть родини ВПО, у яких є діти молодшого шкільного віку (від 6 до 11 років) і які належать до соціально вразливих категорій:

– діти з інвалідністю;
– діти із багатодітних родин;
– діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
– діти із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та щодо яких здійснюється соціальний супровід.

Звертаємо увагу: в рамках проєкту організатори мають вже визначені переліки дітей, які були сформовані перед стартом проєкту на основі офіційних даних від соціальних служб у регіонах і які базуються на зазначених вище соціальних категоріях.

Зусиллями команди регіональних представників Офісу Омбудсмана буде вестись комунікація з родинами, які отримають планшети у рамках проєкту.

Родинам із Чернігівщини зареєструватися для заповнення заявки для участі у проєкті допоможуть представники Чернігівського регіонального Офісу Уповноваженого.

Контакти для звернень до громадської приймальні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернігівській області: проспект Миру, 49-А, офіс 502, м. Чернігів, 14005.
Години прийому: пн.- пт. 09:00-16:00. тел. +38 098 640 50 26.

За інформацією Представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Чернігівській області.