ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Візит Президента: пост фактум

Featured Video Play Icon

Фотоселфі з Президентом змогли зробити чернігівці під час його прогулянки містом. 10 червня  Володимир Зеленськй вперше приїхав з робочим візитом на Чернігівщину. Його день  був дуже насиченим, але  глава держави знайшов час аби прогулятися  містом та поспілкуватися  з Чернігівським міським головою.

-Президент Володимир Зеленськии сьогодні вперше відвідав Чернігів з офіціиним візитом, – поділився на своїй сторінці у фейсбук Владислав Атрошенко. – Я радий, що він залишився у захваті від нашого красеня Чернігова та знайшов час прогулятися вулицями та парками міст.

Своїми враженнями Володимир Зеленський теж поділився у твітері та на фейсбук: “Кажуть, Чернігів – місто легенд. Дійсно – містичне, красиве й неймовірно привабливе. Справжній магніт для туристів”.

Президент  опублікував своє селфі  біля фонтану. Нагадаємо, у рамках  робочої поїздки Глава держави відвідав також  Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, де триває реконструкція в межах національної програми «Велике будівництво». Поспілкувався з представниками бізнесу, вислухав їх проблеми. Підприємці скаржилися на високе спеціальне ввізне мито в розмірі 18% на сировину, що збільшує собівартість продукції. Володимир Зеленський телефоном звернувся до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка аби розглянути можливість скасувати це мито. Глава держави пообіцяв вирішити це питання. Інформує його прес-служба        Побував він також  у Чернігівському технологічному університеті та ознайомився  з досягненнями та розробками  студентів та викладачів. Поспілкувався з ректором вишу. Як повідомляли засоби масової інформації, саме  кандидатура  Сергія Шкарлета розглядається на посаду Міністра освіти та науки України. Також Володимир Зеленський ознайомився з роботою швейної фабрики “Текстиль- Контакт”. Це одне із підприємств легкої промисловості, яке працює на замовлення європейських компаній, а також  шиє засоби для індивідуального захисту  українських медиків.