Факт-новини: оперативні сюжети

Військове вторгнення Росії: критична інфраструктура Чернігова працює в штатному режимі

Featured Video Play Icon

24 лютого близько 5-ї години ранку збройні сили Російської Федерації атакували Україну. Верховна Рада запровадила воєнний стан на всій території країни. За інформацією Генерального штабу, розпочалися інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході, також були нанесені ракетно-бомбові удари по аеродромах. Зокрема, ракетним ударом зруйновано пункт управління Ніжинським аеродромом, про це повідомив Ніжинський міський голова Олександр Кодола. Голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус розповів Суспільному, що були зафіксовані удари з безпілотника в районі Дніпровського полку застави.

У Чернігові зранку було чутно вибухи, спрацювали сирени системи оповіщення. Мер міста Владислав Атрошенко у зв’язку з запровадженням воєнного стану розпорядженням відклав заплановану на 24 лютого сесію міської ради

. Навчальні заклади в місті сьогодні не працюють. Представники КП “Чернігівводоканал” просять жителів міста зробити запаси питної води, підприємство наразі працює в штатному режимі. Через перебої з електроенергією можливе короткочасне зниження тиску води. Голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус підписав розпорядження, що стосується всіх суб’єктів господарювання (в тому числі – приватні), АЗС зокрема. Документ зобов’язує забезпечувати транспорт швидкої медичної допомоги, військових, рятувальників та правоохоронців пальним безперешкодно та безкоштовно.

Міська влада закликає всіх, хто не задіяний в роботі критичної інфраструктури залишатися вдома та не створювати додаткової напруги. Перевірити “тривожну валізу” з усім необхідним на кілька днів, документи. Представники влади знаходяться на своїх робочих місцях та забезпечують функціонування міста.